Brijuni Nacionalni Park – Panoramski izlet brodom

Polazak

Fažana, ulica Titova Riva

Trajanje

minimalno 1,5h / maximalno 4h

Cijena

170kn – odrasla osoba

Glass boat Igor

Naš panoramski izlet brodom jedan je od najboljih načina da doživite Nacionalni park Brijuni i njegov arhipelag. Kao dobrodošlicu na brod gostima će biti ponuđen osvježavajući napitak.

Laganom panoramskom vožnjom krećemo prema poznatom otoku Veli Brijun. Veli Brijun je najveći otok Nacionalnog parka Brijuni. Približavamo se otoku. Brod ide vrlo sporo pa možete uživati u fotografiranju i prekrasnoj prirodi koju nudi Nacionalni park Brijuni. 

Cjenik:

Odrasla osoba (>10 godina) 170kn
Djeca (4-10 godina) 75kn
Djeca (<4 godine) besplatno

O obilasku

Panoramski Izlet polazi svaki dan u:
10:30
12:30
14:30.

Prvih 10ak minuta plovimo prema otoku Veli Brijun. Kad mu se približimo, vozimo polako pa možete fotografirati glavni otok Nacionalnog parka Brijuni.

Na 300 metara od obale otoka zabranjen je ribolov, tako da naši putnici uživaju promatrajući ribe i podzemni svijet Brijuna.

Plovimo uz Mali Brijun, Veli Brijun i još 5 otoka s druge strane Nacionalnog parka Brijuni.
Turistički vodič objašnjava sve o otoku.

Nakon toga plovimo prema otoku Sveti Jerolim gdje imamo pauzu za kupanje.
Boravak na otoku Sveti Jerolim nije obavezan. Posjetitelji mogu na otoku ostati 2 ili 3 sata, ovisno o vrsti polaska koji su izabrali.

Ukoliko ne želite ostati na otoku, možete pričekati brod nekoliko minuta te vas on vraća u Fažanu.

* Otok Sveti Jerolim dio je Nacionalnog parka Brijuni. Svim posjetiteljima naplatit će se ulaznica od 00kn.

Ovdje saznajte više o otoku Sveti Jerolim

Fažana je mjesto dugogodišnje ribarske tradicije, domaćeg okruženja i gostoljubivih stanovnika. Nekadašnja tvornica za preradu i konzerviranje srdela ostavila je traga u svijetu kulinarstva, pa mještani sardelu znaju pripremiti na sto načina, a i danas njenu vrijednost slave “Feštom od sardela” svake godine u kolovozu.

Mnogi poznatih ljudi poput Thomasa Manna, Indire Ghandi, kraljice Elizabete II., Naomi Campbell, Placida Dominga i mnogih drugih, prošetali su dugom fažanskom šetnicom uz more. Današnja fažanksa šetnica s brojnim restoranima, prilagođenim plažama, živošću ribarske luke, tipičnim mediteranskim krajolikom, vinogradima, maslinicima i nasadima voća te blizinom Nacionalnog parka Brijuni, čine Fažanu vrijednom turističkom destinacijom. Posjet Muzeju ribolova, predah na klupi uz more, pogled na obližnje Brijune ili ukusni specijalitet na tanjuru jednog od fažanskih restorana, utisnut će jedinstvenu kolekciju slika u vaše sjećanje.

 

Sport i rekreacija

Fažana je idealno mjesto za biciklističke ture. Čak 12 kilometara duga fažanska biciklistička staza omogućuje rekreativnu vožnju duž koju vas prate mediteranske biljke. Ljubitelji šetnje uz more imaju priliku usko se upoznati s jedinstvenim krajolikom obale.

Tu su i teniski tereni, malo igralište za košarku, nogomet i odbojku, paragliding, jet skijanje i mnogi drugi sportovi na vodi. U prirodi otočja Brijuna nalazi se golf teren s 18 rupa, na površini od 5850 m2, gdje će golferi zasigurno uživati.

Zabava

U ljetnim mjesecima fažanska riva postaje otvorena pozornica za razna događanja, zabavna, kulinarska i obrazovna. Među atraktivnijim događajima su; Fažanska noć, Fešta od sardela, Fažanski folklor i Rimski Valbandon.

Brojni restorani nude vrhunska istarska jela i vina, a budući da svaki restoran nudi svoj specijalitet kuće, gurmani će moći uživati i u tradicionalnim jelima i u jelima popraćenim inovativnim gastronomskim stilom koji kombinira tradiciju i neobične sastojke.

Plaže

U Fažani možete uživati na šljunčanim i betonskim plažama. Ističemo plažu „Dječje igralište“ koja je prilagođena invalidima i obogaćena sadržajima za djecu. “Plava zastava” na plaži prepoznatljiv je međunarodni znak iznimne kakvoće i čistoće mora.

Znamenitosti

Stara rimska vila u Valbandonu – povijesno nalazište u blizini Fažane. Crkva sv. Kuzme i Damjana – župna crkva u središtu Fažane iz 15. stoljeća, smještena na najnižoj nadmorskoj visini u Istri, samo jedan metar od razine mora. Crkva Blažene Djevice Marije od Karmela – mala povijesna crkva, nedaleko od crkve sv. Kuzme i Damjana, čiju unutrašnjost krase biblijske teme, grafiti grčke abecede, freske i posebno zanimljiv kip Majke Boga s djetetom, iz 15. stoljeća. Kastrum – staro povijesno naselje smješteno na Brijunima. 

Noćna panoramska vožnja također kreće iz Fažane…Idemo na jednosatnu panoramsku vožnju oko otoka Kozada (NP Brijuni) za vrijeme koje možete uživati u drugačijem podvodnom svijetu .
Za vrijeme noćne vožnje možete vidjeti sva obližnja mjesta…
Uz vrijednu posadu našeg broda sigurni smo da će se svi zabavljati..i veliki i mali ..

Galerija

Zaplovite s nama

Dajte nam neke informacije o svojim preferencijama. U roku od 24 sata pripremit ćemo primarnu ponudu na temelju vaših odgovora te ćemo vas kontaktirati kako bismo potvrdili detalje. Počnimo?

Top
Share This